Tânăr de România: Schimbarea poate aduce succesul

,,Am avut curajul de a spune stop și de a o lua de la capăt’. Așa începe povestea Nicoletei Chirica, o tânără de 32 de ani, fascinată de tradițiile românești. A studiat Cibernetica, dar destinul a făcut-o ca, după mai mulți ani de muncă în telecomunicații, să meargă pe un alt drum, cel al creației.

Totul a pornit când a mers la o legătorie de artă a unei prietene, de unde a luat niște resturi de piele, a mers acasă și a început să facă genți. Decisă să își urmeze pasiunea, Nicoleta a renunțat la job în urmă cu aproape 4 ani și a riscat. Ea spune că nu se mai simțea confortabil cu jobul din corporație, și-a vândut mașina și a trăit câteva luni din acei bani, timp în care și-a dezvoltat și afacerea.

A reușit să recupereze chiar din primul an cele câteva mii de euro investiți. Gențile create de Nicoleta sunt din piele, cu motive românești brodate. Semnele sunt preluate de pe ii, stilizate, transformate, iar altele sunt semne din cărți. Tânăra a studiat designul și a stat în ateliere pentru a învăța întreg procesul de producție.

Nicoleta povestește cu drag despre prima experiență ca designer. Prima geantă, din piele, cu mâner din lemn sculptat, a creat-o împreună cu tatăl ei, care este sculptor. Prima colecție a fost inspirată din creațiile lui, după niște schițe foarte vechi.

Brandul creat de Nicoleta a fascinat și clienți din străinătate. Tânăra are acum propriul atelier, cu 10 angajați, iar cifra de afaceri a ajuns anul trecut la 100 de mii de euro. Pe lângă genți, cu ajutorul colaboratorilor, ea a început să producă și pantofi și accesorii din piele cu un design folk contemporan.

Nicoleta crede că până nu îți dai seama că ce ai de schimbat este de fapt în tine, nu se schimbă nimic în jurul tău. Pentru a deveni un antreprenor de succes, spune ea, trebuie să fii dispus să riști, să te schimbi și să cauți mereu soluții.

Un nou episod din Campania AGERPRES “Tânăr de România” poate fi vizionat pe pagina de Facebook, precum și pe canalul YouTube.

AGERPRES/(AS / autor: Alberta Forgiarini, editor: Marilena Gheorghiță, imagine: Dan Mihalcea, grafician: Ioana Matei)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 1