Tara cu cea mai mare retea de trenuri din luma, China, cu Rusia, planifică un supertren

china

China și Rusia planifică un supertren
Până în prezent trenului îi ia șase zile să ajungă de la Moscova la Beijing. Rusia și China vor să schimbe acest lucru și pornesc planurile pentru un tren super rapid, care ar putea reduce timpul de călătorie chiar și la două zile. Proiectul este simbolic pentru colaborarea strânsă dintre cele două țări.

Rusia și China au în vedere construirea unei linii de tren de mare viteză între capitalele lor. Moscova și Beijing vor fi mai aproape una de cealaltă, spune un raport mass-media. Călătoria dintre cele două orașe ar putea fi redusă de la șase la mai puțin de două zile, raportează mass-media chineză. Conform Beijing Times, construirea a peste 7000 de km de cale ferată ar costa peste 180 de miliarde de euro. Legătura directă ar fi un simbol puternic al solidarității dintre cele două națiuni, care votează la fel în Consiliul de Securitate al ONU.

Primul ministru chinez Li Keqiang și-a exprimat interesul față de construcția linei rapide dintre Moscova și Kazan, la ultima sa vizită în Rusia, a raportat televiziunea de stat CCTV. Traseul de 800 de km din Rusia ar fi prima etapă a conexiunii directe dintre Moscova și Bejing. China este țara cu cea mai mare rețea de trenuri din lume și ar dori să exporte tehnologia sa către străinătate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-und-Russland-planen-Superzug-article13798536.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =