TARE CA AMAZON

  • rakuten-smartpay-315x277Japonezii cumpără concurenții WhatsApp

Cel mai mare retailer online japonez, Rakuten, este mai puternic decât Amazon. Iar acum acesta cumpără Viber, aplicația de Chat cu sute de milioane de membri, concurentul principal al WhatsApp.

 

Achiziția va avea loc pentru suma de 900 de milioane de dolari, adăugând 300 de milioane de utilizatori la clientela Rakuten existentă, de 200 de milioane de utilizatori, conform declarațiilor miliardarului japonez și fondatorului Rakuten, Hiroshi Mikitani.

 

Viber este cunoscut mai ales pentru aplicațiile sale pentru smartphone, oferite cu precădere gratuit și posibilitatea de Chat. Concurenții săi, WhatsApp sunt larg răspândiți în Germania, iar concurența dinspre China se numește WeChat. WhatsApp pretinde că deține 430 de milioane de utilizatori, dintre care 30 de milioane numai în Germania. Viber oferă Skype ca metodă de comunicare video.

 

Retailerul online japonez livrează bunuri, oferă servicii financiare și vinde clipuri video online. Compania dorește să ajungă pe plan internațional, deoarece piața din Japonia este în scădere. Platforma de comerț online Rakuten care este de asemenea activă și în Germania este deja a șasea cea mai mare din lume, dar cu mult în urma liderilor Amazon sau Ebay. Anul trecut, profitul operațional al companiei a crescut cu 80% la proximativ 883 milioane de dolari și astfel este pe creștere pentru al 6-lea an consecutiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 18