Târgul de carte Gaudeamus, sosește din nou la Oradea

Cea de-a patra ediție a Târgului de carte Gaudeamus la Oradea, va începe miercuri, 10 mai și va fi deschisă până duminică, 14 mai, în Piața Unirii. Luni 8 mai , la Primaria Oradea a avut loc o conferinta de presa pe acest subiect sustinuta de managerul Radio Cluj – Bogdan Roşca, președintele de onoare al târgului, Traian Ștef și Mihai Jurca, directorul executiv al Asociaţiei de Promovare a Turismului, care au prezentat detalii legate de acest eveniment.

Târgul de carte Gaudeamus are o anvergură națională, el având loc în mai multe orașe din România. La Oradea, ca element de noutate, evenimentul se va organiza în Piața Unirii, pe o suprafață de 400 de metri pătrați, deschiderea oficială va avea loc miercuri, de la ora 12, târgul fiind deschis vizitatorilor de miercuri- până sâmbătă între orele 10 și 20, iar duminica între orele 10 și 15.

Bogdan Roșca a menționat că târgul de carte Caravana Gaudeamus din Oradea va avea în acest an față de edițiile din anii anteriori un număr mai mare de expozanți, respectiv 60, reuniți în 40 de standuri. În cadrul târgului orădenii vor avea posibilitatea să aleagă dintre cele mai recente și mai căutate titluri ale momentului, atât în limba română cât și în germană, maghiară și engleză.
Totodată, vor avea loc și evenimentele tradiționale, precum ,,Invitați de nota 10: Olimpicii României” (elevi din Bihor premiați la olimpiadele internaționale la difierite discipline), proiectul “Cărțile se întorc acasă” în cadrul căruia orădenii care au prea multe cărți de care nu mai au nevoie sunt așteptați să le doneze, ele urmând să ajungă în acest an la biblioteca publică din Răbăgani, precum și premiile Gaudeamus Oradea 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 7