Tarife punitive pentru oțelul chinezesc

52990e3ac06600b68eb57703db41313b

Pentru protejarea industriei siderurgice de importurile ieftine din China, Statele Unite ale Americii prevăd introducerea de tarife punitive ridicate împotriva țării asiatice. Chiar și Europa militează împotriva prețurilor de dumping din sectorul siderurgic din China, care nu îndeplinește criteriile unei economii de piață.

SUA prevede introducerea de tarife punitive pentru anumite importuri de oțel din China. Ministerul comerțului de la Washington spune că este există dovezi clare că prețurile practicate la oțelul de pe piață sunt prețuri de dumping. Astfel că pentru plăcile de oțel laminate la rece ce provin din Republica Populară să fie prevăzute taxe vamale de fix 266 procente, iar pentru oțelul simplu laminat la rece o taxă vamală de 256 procente, anunță ministerul. Sortimentele de oțel sunt folosite în special în industria auto și construcții.

În Europa Comisia UE dorește să ia de asemenea măsuri împotriva prețurilor de dumping practicate de Rusia și China la anumite produse din oțel. Pe blaturile speciale de oțel de proveniență China, Rusia, Japonia sau SUA Comisia EU a introdus deja tarife punitive. Ca și motiv sunt dificultățile prin care trec deja producătorii europeni de oțel, care sunt deranjați serios de importurile ieftine din Orientul Îndepărtat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/USA-verhaengen-Strafzoelle-auf-China-Stahl-article17714441.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 16