Tarifele de închirieri auto “variază în mod incorect” în UE

_76891264_carhire1

Tarifele de închirieri auto “variază în mod incorect” în UE
Conducătorii auto sunt nemulţumiţi de tarifele on-line de închiriere, care variază în mod semnificativ, pentru acelaşi model de autoturism, în funcție de locul în care trăiesc în Europa, a declarat Comisia Europeană. Taxele variază în funcție de automobilişti, chiar dacă acestea fac referire la același vehicul, de la aceeași locație și de la aceeași companie de închiriere.

Comisia a declarat că discriminarea de preț bazat pe reședință a încălcat regulile pieței unice a UE. Comisia a ridicat primul semn de întrebare în 2011, și, recent, a contactat șase companii internationale de inchirieri auto, spunându-le să își revizuiască politicile de stabilire a prețurilor.
Aceasta a declarat însă,că a primit un răspuns “nesatisfăcător” de la trei companii – Europcar, Hertz si Avis. Prin urmare, le-a făcut publică scrisoarea în această săptămână și a solicitat ca aceste companii să efectueze o analiză completă până la sfârșitul lunii. Comisia Europeană a făcut, de asemenea apel către statele membre ale UE să se asigure că drepturile consumatorilor au fost protejate.
Închirierea și leasing-ul de mașini reprezintă aproximativ 30.000 de reclamații (5,5%), efectuate la rețeaua de centre europene pentru consumatori, care se ocupă cu reclamațiile transfrontaliere.
http://www.bbc.com/news/business-28756674

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − 78 =