Tarifele de roaming ar putea scădea din nou

87680063

Se știe deja din septembrie 2016 că de la mijlocul lunii iunie 2017 tarifele de roaming ar trebui să fie eliminate complet. Acum este fixată și ultima piesă din puzzle.

Instituțiile UE au deschis drumul pentru eliminarea completă a tarifelor de roaming în cazul utilizării telefoanelor mobile. Negociatorii Comisiei UE, Parlamentul European și țările membre s-au pus de acord în noaptea de miercuri cu privire la limitele maxime ale taxelor pe care companiile de telecomunicații trebuie să le plătească între ele dacă clienții lor merg în călătorie. Acordul trebuie încă ratificat de Parlamentul UE și de fiecare stat membru.

După datele Comisiei UE, ofertanții de servicii telecom nu vor pretinde din 15 iunie tariful de 7,70 euro pe gigabyte. Din ianuarie 2018 cea mai mare sumă se va ridica la 6 euro, în anul următor la 4,50 euro. Până în anul 2022 taxele vor fi reduse apoi la 2,50 euro per gigabyte. Măsura va preveni astfel apariția de așa-numiți ofertanți virtuali care oferă cartele SIM, dar nu dețin nici un fel de infrastructură proprie, profitând de pe urma marilor operatori de pe piață.

A fost ultima piesă din puzzle, spune Andrus Ansip, vicepreședintele responsabil pentru aspecte digitale din cadrul Comisiei UE. Aceștia s-au asigurat că ofertanții vor putea încă să concureze între ei pe piețele lor autohtone, pentru a se ajunge la cele mai atractive oferte. În același timp, prețurile convenite asigură faptul că operatorii din toată Europa pot să își acopere costurile.

http://www.n-tv.de/technik/Roaming-Gebuehren-koennen-wie-geplant-fallen-article19681912.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6