Țările producătoare de petrol continuă producția

3289940019A70182

Oferta globală de țiței brut depășește cu mult cererea, iar trendul se menține. Cartelul țărilor producătoare vor, potrivit ultimelor informații, să continue producția și să sprijine prețurile, nu vor să dea înapoi.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) nu își schimbă politica de producție în ciuda prețurilor extrem de reduse din prezent. Secretarul general al OPEC, Abdalla Salem El-Badri, a declarat la Viena că nu vor să renunțe în prezent la aceste cifre, iar decizia va fi extinsă și pentru anul viitor.
Organizația a setat ca obiectiv de producție în cadrul ultimei întâlniri un volum de 30 de milioane de barili pe zi.

Membrii nu au păstrat însă cotele fixate. Ultima dată cartelul petrolului a cerut un volum de 32 de milioane de barili pe zi și astfel a contribuit și mai mult la supraoferta de pe piața mondială. Cu toate acestea, rămâne neclar dacă este calculată aici și cantitatea produsă de Indonezia, țară retrasă din această organizație.

Datorită unei supraoferte continue, prețul la petrol s-a redus aproape la jumătate începând cu jumătatea anului 2014. Motivul este supraoferta provocată de boom-ul gazelor de șist din Statele Unite ale Americii, unde petrolul se obținea prin controversata metodă a fracking-ului.

De asemenea, cererea s-a redus ușor ca urmare a conjuncturii slabe de la nivel mondiale. Cu toate acestea, producătorii mari precum Arabia Saudită nu au renunțat la volumul de producție pentru a majora prețurile datorită faptului că nu doresc să piardă din cota de piață.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Oellaender-foerdern-weiter-ungebremst-article16505531.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =