Tata Steel in negocieri pentru a vinde fabrici

_86216122_gettyimages-493351116

Tata Steel se afla in discutii cu o societate de investiții pentru a vinde fabricile din Scunthorpe și Lanarkshire. Greybull Capital a semnat o scrisoare de intenție pentru a încerca să ajungă la un acord pentru a cumpara afacerile, inclusiv fabricile din Teesside și nordul Franței.

Tata Steel a declarat ca este “prea devreme pentru a da certitudine cu privire la rezultatul potential al acestor discuții”. Dar sindicatele au salutat anunțul care vine în urma pierderilor de locuri de muncă din industria siderurgică.

În octombrie, Tata Steel a anuntat că aproape 1.200 de locuri de muncă vor fi șterse din buget în Scunthorpe și Lanarkshire. Firma are aproximativ 4,700 de angajati în Long Products Europe, în timp ce Tata Steel Europe are aproximativ 30.000 de angajati, inclusiv 17.000 în Marea Britanie.

Greybull Capital, care spune că face investiții pe termen lung în firme, a cumparat un pachet majoritar in Monarch, o companie aeriană low-cost în luna octombrie 2014. Negocierile, care vor începe serios după perioada de Crăciun, sunt de așteptat să fie finalizate cu un acord în aproximativ trei luni.

http://www.bbc.com/news/business-35160675

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4