Tatuajele, noua problemă a cetăţenilor britanici la angajare

cleo-displays-tattoos-her-neck-during-ninth-london-tattoo-convention-london-september-27-2013

Tatuajele, noua problemă a cetăţenilor britanici
Firma de avocatură, Moore Blatch a emis un avertisment puternic, înainte de Convenția de tatuaje de la Londra, reiterând că atât angajații actuali cât și studenți care se găsesc în căutarea unui job pot avea probleme la locul de muncă, respectiv la angajare, dacă au tatuaje pe corp.

Grupul a declarat că, deși unul din cinci britanici are acum un tatuaj, candidații care aplică pentru posturi cum ar fi, asistente medicale, ofițeri de poliție, și așa mai departe, ar putea fi refuzaţi în cazul în care deţin un tatuaj.
“Tatuajele erau limitate la motociclisti, marinari sau persoane fizice care doresc să-şi exprime creativitatea, dar astăzi, tatuajele au devenit ceva obișnuit și atitudinile față de acestea s-au schimbat”, a declarat Katherine Maxwell, partener și șef de drept al muncii la Moore Blatch Solicitors.

“Recomandăm, de asemenea, companiile care au în vedere introducerea unei noi politici care interzice tatuajele să fie atenți la elaborarea codului de conduită. Angajatorii trebuie să ia în considerare dacă angajații existenţi au tatuaje, de asemenea, să se gândească dacă tatuajul ar afecta locul de muncă, și, dacă da, în ce mod “, a mai adăugat aceasta.

În conformitate cu legea angajatorilor din Marea Britaniei, în prezent se permite respingerea persoanelor care au tatuaje pe corp, sau se poate cere angajaților să acopere vreun tatuaj vizibil la locul de muncă, iar angajaţii care îşi fac tatuaje pot fi concediaţi. Cu toate acestea, potrivit Moore Blatch, există şi unele execpţii, şi anume la tatuajele cu semnificaţii religioase. Acestea sunt oarecum acceptate pentru a nu interveni discriminarea faţă de anumite convingeri şi culturi religioase.
http://www.ibtimes.co.uk/london-tattoo-convention-law-firm-warns-that-getting-inked-could-lead-unemployment-being-fired-1467148

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 18