TAXA BURSIERA

 

Börse Frankfurt

Marea Britanie și taxa bursieră
Calea este liberă pentru taxa pe tranzacții financiare în 11 țări membre ale zonei euro. Curtea Europeană de Justiție a respins un proces intentat de Marea Britanie împotriva sa.

Marea Britanie a eșuat în cazul său împotriva introducerii planificate a unei taxe bursiere în 11 țări euro, intentat la Curtea Europeană de Justiție. Judecătorii din Luxemburg rămân la decizia lor, în ciuda argumentelor prezentate, considerându-se că nu reprezintă un obstacol în calea comerțului liber.

CEJ a decis miercuri că decizia UE atacată de British Council din ianuarie 2013 nu conține nici un fel de obstacol, dimpotrivă, această taxă pe tranzacții financiare ar apropia colaborarea dintre țările membre euro. Iar argumentul că Marea Britanie va trebui să suporte o povară suplimentară datorită acestei taxe este nefondat. Avocații cred că această nouă acțiune este aproape imposibil să aibe câștig de cauză. Trezoreria britanică a comentat după prezentarea verdictului că Marea Britanie se va vedea îndreptățită să atace această decizie ori de câte ori este considerat că subminează interesul național sau integritatea pieței interne.

Guvernul britanic a atacat decizia pentru că drepturile lor în calitate de stat non-participant nu au fost luate în considerare în luarea deciziei. De asemenea britanicii se tem că și alți jucători vor fi obligați să plătească această taxă, inclusiv unii autohtoni, în cazul în care această taxă va fi introdusă în 11 țări euro, precum și Germania.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/boersensteuer-vor-dem-eugh-grossbritannien-scheitert-mit-klage-a-966967.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =