TAXA CANABIS


  • ALeqM5g9MJ3ueMNqTUrrQzk6sviujS30xAColorado câștigă bani

De la începutul anului ceteățenii statului american Colorado pot cumpăra în mod legal canabis. Traficul de droguri a adus guvernului SUA peste 2 milioane de dolari doar în luna ianuarie, din partea contribuabililor.

 

Începând cu 1 ianuarie a anului curent cetățenii din statul american Colorado pot cumpăra în mod legal marijuana și pot de asemenea să consume. Din tranzacțiile cu droguri ale consumatorilor statul a încasat doar în luna ianuarie taxe de aproximativ 2 milioane de euro (1,4 milioane de euro, aproximativ).

 

Fiscul american a anunțat că în aceeași perioadă a ajuns la clienți canabis în valoare de 14 milioane de dolari, echivalentul a aproximativ 10 milioane de euro. În același timp în statul american Colorado există aproximativ 160 de magazine autorizate în care se poate vinde marijuana. Statul colectează impozitul din vânzarea acestora, care este calculat procentual, 12,9%, la care se mai adaugă 15% colectatți de către stat ca impozit pe afacere.

 

Primii 40 de milioane de dolari vor fi acum utilizați pentru a construi și întreține clădiri ale școlilor. Alegătorii din Colorado au votat în 2012 în favoarea legalizării industriei de marijuana. Activiștii au luptat multă vreme pentru legalizare.

 

http://www.zeit.de/wirtschaft/2014-03/colorado-cannabis-marihuana-steuern

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =