TAXA DE CARBON

  • DE-BD623_co2_G_20140305195544CO2 gratuit pentru companii aeriene străine

Lobby de succes: industria aviatică va amâna taxa de carbon, prevăzută pentru companii străine ce activează în Europa, cel puțin pentru următorii câțiva ani. Printre adversari s-a aflat, de asemenea, Germania. Iar cei care pierd sunt companiile aeriene din Europa.

 

Sub presiunea industriei aviatice internaționale, UE ridică taxa planificată pentru emisiile de CO2 pentru avioanele străine de cursă lungă. Astfel statele membre au respin inițiativa Comisiei Europene de a cere tuturor companiilor străine o taxă pentru emisia de CO2 în spațiul aerian comunitar. Parlamentul European mai trebuie să aprobe acest acord.

 

În urma deciziilor statelor membre UE, doar companiile aeriene europene ce folosesc pațiul aerian al UE vor trebui să plătească pentru amprenta de carbon și achiziționarea de cote pentru emisii de CO2. Cu toate acestea, alte companii din afara UE care oferă curse pe distanțe lungi cu destinația UE nu vor fi nevoite să achite nici un fel de taxe suplimentare.

 

În cazul în care nu există un acord global asupra emisiilor de CO2 de la companii aeriene până în anul 2017, UE dorește să forțeze toate companiile aeriene care zboară către aeroporturi din UE să folosească sistemul de comercializare a cotelor de emisie. Acest lucru a fost anunțat de către cele 28 de state membre ale UE. Cu acest compromis, UE se apleacă după ani de dezbateri amenințărilor din partea unor țări precum SUA, China, Rusia și India.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fremd-Airlines-duerfen-CO2-gratis-ausstossen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =