Taxa de pat varsă milioane în casieriile statului german

bettensteuer

Taxa de pat varsă milioane în casieriile statului german

Taxa se mai numește City Tax, taxă de cultură sau turism fiscal: taxele de pat aduc unor comune germane sume importante de bani. Dar nu peste tot lucrurile merg fără probleme. Taxa de pat este controversată, nu doar de hoteluri ci și de instanțele de judecată.

Turismul din Germania este pe val. De asta profită și comunele: cu taxa de pat, acestea își asigură venituri importante. Doar Berlin și Hamburg, cele mai mari orașe din Germania, au adunat anul trecut împreună 40 de milioane de euro prin intermediul acesteia.

La nivel național lider este capitala, care a adunat în anul 2014, 29,2 milioane de euro din impunerea taxei de oraș. Pentru acest an statul estimează o sumă totală de 35 de milioane de euro, la costuri administrative aferente de 1,2 milioane de euro. De regulă oaspeții cheltuie cu factura de la hotel de asemenea cinci procente din prețul de înoptare.

Chiar și orașe precum Bremen, Weimer și Freiburg câștigă din turism sume semnificative. Alții însă sunt de părere că banii ar trebui rambursați, iar taxa este puternic controversată. Potrivit formulării unele instanțe sunt împotriva acesteia, altele nu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bettensteuer-spuelt-Millionen-in-Stadtkassen-article15492086.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 65