TAXA DUPA MOARTE

angels-angels-30965604-1440-900Asa se spune, in viata de moarte si taxe nu scapam, iata mai jos si imbinarea lor in lumea ingerasilor.

“Nu este ceva nou. Codul Fiscal obligă secretarul fiecărei unităţi administrativ teritoriale ca, atunci când moştenirea rămasă în urma unui decedat cuprinde bunuri, să sesizeze un birou notarial pentru deschiderea succesiunii.Neîndeplinirea acestei obligaţii se sancţionează cu amendă de 5.000 lei”, zice Ionel Vila , secretarul Municipiului Oradea.

Problema este a notarilor care abuzeaza cu somatii ca potentialii mostenitori sa devina viitorii platitori de taxe pe bunurile celui care e in alta lume.Anul trecut Primăria a comunicat notarilor 864 de orădeni decedati. Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor face lista răposaţilor în urma cărora au rămas bunuri impozabile, în trei exemplare, din care unul pentru uzul propriu, unul pentru Direcţia Economică şi unul pentru CNP Bihor in care  certificatul fiscal cu bunurile impozabile, si adeverinţa de la Registul Agricol cu terenurile deţinute sunt actele de baza ca primaria sa salveze continuarea platii taxelor de catre mostenitori. Curat mortal, nu?

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile……..- Io amu m-oi duce, Marie, ca mi-a sosit ceasul. Asculta aici ce-ti spun. Maria, suspinand:

– Zi, Ioane, si asa oi face!

– Sa tii gospodaria, Marie, sa nu vinzi nimic, sa aiba copiii astia cand or creste mari. Maria, suspinand:

– Asa oi face, Ioane…

– Sa dai copiii la scoala, sa iasa invatati, Marie! Maria, suspinand:

– Asa oi face, Ioane…

– Si mai vreau, Marie, ca dupa ce m-oi duce sa te mariti cu Gheorghe!

– Da’ Ioane, credeam ca Gheorghe e dusmanul tau cel mai mare.

– Pai tocmai de-aia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =