TAXA ECO

 

  • 25657594,24177459,highRes,22.09.13_14-15_25913_71-59417994Firme ce profita de reduceri de pret la energie

Autobuze și metrouri, comercianți de alimente și producători de aluminiu. Peste 2000 de companii nemțești au posibilitatea de a scăpa de taxa suplimentară pe energia verde și să plătească mai puțin pentru cât consumă. În schimb proiectul de lege ar crește costurile suportate de consumatorii obișnuiți. Iar acum statul arată exact ce companii vor putea să profite de noile prevederi.

 

Germania intenționează să dezolte energia verde. Proiectul de lege arată că pentru energia verde unii clienți vor fi nevoiți să plătească mai mult decât alții. Guvernul a decis ca unele companii să poată primi un discount de la prețul energiei. Iar lista companiilor care pot primi un astfel de discount este tot mai lungă de la an la an. În 2014 există 2098 de astfel de companii, conform departamentului economic al Biroului Federal de Statistică. Iar această cifră reprezintă o creștere cu 20 de procente față de anul trecut.

 

Acum Biroul Federal a prezentat lista de companii care obțin reducere la factura de energie electică. Atât gospodăriile, cât și companiile sunt nevoite să plătească așa-zisa taxă pe energie verde. Dar companiile pot obține reduceri dacă acestea fac parte din industrii prelucrătoare, mari consumatoare de energie. Politicienii și-au motivat decizia prin faptul că marile companii trebuie să poată să își păstreze competitivitatea la nivel internațional.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/eeg-umlage-diese-firmen-profitieren-vom-oekostrom-rabatt-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 35