TAXA GRECEASCA

  • griechenland-eu-reichensteuer-540x304Grecia respinge taxa pe bogație

Primul ministru grec respinge încercare guvernului său de a trata oamenii bogați. Fiscul i-a iertat, cu toate că  banii lor ar fi putut face criza  mai puțin aspră.

 

Primul ministru grec Antonis Samaras a respins posibilitatea aplicării unui tratament special pentru compatrioții săi mai înstăriți. O taxă pe cei bogați este exclusă de către politicieni, pentru că în Grecia în prezent aceștia, la fel ca și restul populației, sunt deja impozitați în mod substanțial, iar autoritățile fiscale nu i-au cruțat nici pe ei.

 

Samaras a adăugat în același timp că nu face parte din obiectivele lor să ia mai mult de la grecii bogați, iar aceste obiective pot fi atinse și fără a aplica astfel de procedee.

 

Acum țara sa este pe drumul cel bun. Potrivit lui Samaras, țara sa a luat-o pe drumul cel bun în lupta cu criza datoriilor. Referindu-se la speculațiile anterioare despre ieșirea țării sale din zona euro, acesta a declarat că nimeni din Europa nu mai vorbește despre un “Grexit”. După șase ani de recesiune dureroasă, economia greacă este pe drumul spre recuperare. Mai multe serii de reforme sunt în curs de desfășurare. Iar țara se aștepată ca în perioada următoare să fie de asemenea create locuri de muncă.

 

http://www.zeit.de/wirtschaft/2014-02/samaras-reiche-griechenland-steuer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3