TAXA PE BACSIS

bacsis12_87259600TAXA PE BACSIS

Patronatele din turism vor ca bacsisul lasat de romani in restaurante, baruri si cafenele sa fie impozitat cu 16%. Un document a fost deja trimis Ministerului pentru IMM-uri si Turism in acest sens.

Initiativa apartine Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) si Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), care sustin ca bacsisul ar trebui impozitat cu 16%, arata Realitatea TV.

“In turism, bacsisul este o sursa importanta de venit pentru chelneri, ospatari si barmani. El indica si cat de dragut este acel personal. Tinand cont ca se da bacsis in toate barurile si restaurantele, si se da la negru, noi propunem ca acesta sa fie impozitat cu 16%, asa cum se impoziteaza veniturile personale”, a explicat presedintele ANAT, Lucia Morariu.

Patronatele sustin ca oamenii pot lasa bacsis oricat vor,”Daca nota de plata este 100 de lei, chelnerul il va intreba pe client daca si cat vrea sa lase bacsis. Daca acesta ii va spune ca lasa, sa zicem, 10 lei, acesti 10 lei vor fi inclusi si ei pe nota de plata”.

Diferenta va fi ca cei 100 de lei vor fi impozitati ca si pana acum, cu TVA plus alte taxe, in timp ce pentru cei 10 lei, reprezentand bacsisul, restaurantul va plati doar impozitul de 16%. In acest fel, si statul va castiga ceva din acest bacsis din care, pana acum, nu obtinea nimic, pentru ca este platit la negru”, a adaugat Morariu.

Propunearea a ajuns, pe langa minister, si la Autoritatea Nationala pentru Turism, cele doua institutii urmand sa trimita documentul Guvernului.

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile…..
Boc, incognito, ia un taxi. Cand coboara
ii da un bacsis gras taximetristului.

– Sa traiti, domnu’ Boc!

– Ba, tu pari destept, de ce
te-ai facut taximetrist?
–Stiti, am fost si eu inginer, dar m-am
lasat, acu’ castig mai bine.

Ajunge la frizerie, se tunde si lasa
un bacsis.
– Sa traiti
domnu’ Boc.
– Ba, tu
pari destept, de ce te-ai facut frizer?

– Stiti, am fost si eu
inginer, dar m-am lasat, acu’
castig mai bine.
Se infurie Boc si o
ia pe jos.
Un cersetor striga la el:

– Domnu’ Boc, daca ma
puteti ajuta cu ceva…
Boc furios:

– Sa nu-mi spui ca si tu ai
fost inginer…
– Nu, eu sunt
profesor, dar acum am o fereastra…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 50