Taxa pe companii în Marea Britanie va scădea sub 15%

sediul-vodafone

Premierul britanic Theresa May  va anunța luni comunitatea oamenilor de afaceri că vrea să reducă taxa pe companii la mai puțin de 15%, de la 20% în prezent, transmite publicația britanică Daily Telegraph.

Potrivit cotidianului britanic, decizia ar urma să fie aplicată în încercarea de a atenua șocul investitorilor după Brexit.

Potrivit Reuters, o taxă sub 15% ar fi una din cele mai scăzute din rândul principalelor economii mondiale și ar putea atrage companiile din UE spre Regatul Unit și ar pune în pericol statutul Irlandei de țara europeană cu cele mai scăzute taxe pentru multinaționale.

Media taxei pe companii este de aproximativ 25% în statele din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Cele 34 de state membre OECD dețin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerțul mondial și 20% din populația lumii.

Recent, Reuters a prezentat un mail intern al OECD în care organizația apreciază că o nouă reducere a taxei pe corporații în Marea Britanie este puțin probabilă dar, dacă va avea loc, “va transforma economia țării într-un fel de paradis fiscal”.

Și premierul Viktor Orban a anunțat săptămâna trecută că taxa pe companii în Ungaria va fi redusă la 9% în 2017, iar acest impozit se va aplica atât marilor companii cât și IMM-urilor. În prezent, taxa pe companii în Ungaria este de 10% pentru companiile cu o bază de impozitare de până la 500 milioane forinți (1,6 milioane euro) și de 19% pentru companiile cu o bază de impozitare mai mare.

Ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, a subliniat că reducerea taxelor va permite companiilor să economisească 145 de miliarde de forinți iar Ungaria va avea cea mai favorabilă taxă pe companii din Uniunea Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 24