TAXE ELIMINATE IERI

05_energie_shutterstock_05

Un numar de 27 taxe si tarife parafiscale au fost eliminate sau comasate de Guvern prin acte normative aprobate in sedinta de marti, Executivul informand ca alte astfel de 65 de taxe vor fi reglementate prin ordin al ministrilor sau decizii ale presedintilor de institutii care gestioneaza tarifele.

Astfel, printr-o ordonanta de urgenta au fost reduse 12 taxe si tarife, dintre care 5 prin eliminare si 7 prin comasare, iar printr-o hotarare au fost reduse alte 15 taxe si tarife, dintre care 5 prin eliminare si 10 prin comasare.

Guvernul arata ca acestea sunt taxe pentru care, anul trecut, au fost realizate incasari sub 100.000 lei pentru o taxa si ca reducerea acestora va diminua si gradul de birocratie.

Ministerul Finantelor a prezentat recent o serie de exemple de taxe si tarife cu caracter nefiscal care urmeaza sa fie anulate si de care vor beneficia persoane fizice, agenti economici, institutii publice:

1) Ministerul Afacerilor Interne – Tariful pentru eliberarea unui pasaport electronic, simplu, temporar sau al altui document de trecere a frontierei, al carui nivel este 22 lei

2) Ministerul Justitiei-Oficiul National al Registrului Comertului

– Tarif asistenta indrumare infiintare firma – 19,8 lei pe ora
– Tarif pentru cerere eliberare date statistice (fisa sintetica a investitiei straine pentru o tara si o perioada definita; statistica in functie de un criteriu) – 20 lei/ fisa sintetica/statistica unicriteriala
– Tarif pentru cerere eliberare informatii pentru serii de firme grupate pe mai mult de 5 criterii – 11 lei /firma

3) Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala – Tarif pentru consultanta si prestari de servicii acordate la cerere (consultanta privind legislatia in domeniul serviciilor comunitare de utilitati publice) – 73 lei/ora

4) Consiliul Concurentei – Tarif privind accesul la documentatie (documentatie care vizeaza investigatii privind practicile anticoncurentiale) – 150 lei /solicitare

5) Ministerul pentru Societatea Informationala – Tariful de utilizare a procedurii electronice – 46 lei/an/utilizator

6) Ministerul Sanatatii – Taxa pentru emitere aviz privind activitati in domeniul dispozitivelor medicale si medicamentelor – 300 lei/aviz

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile…..Intră un tip într-un bar FARA TAXE, se duce la barman şi-i zice:
– Bă, dacă io-ţi ridic masa asta, fără să mişc nimic de pe ea, aşa cum e acum, îmi dai o sticlă de whisky?
– Da, domne, îţi dau, da hai să te văd.
Se concentrează ăsta şi ridică masa fără s-o atingă, fără să mişte nimic de pe ea, etc. Îi dă ăla sticla la care ăsta zice:
– Acum să fluiere careva.
Fluieră unu de-acolo şi masa se lăsă încet jos.
A doua zi intră din nou ăsta-n bar, se duce la barman, îi zice:
– Da acu, dacă-ţi ridic masa aia de biliard fără s-o ating, fără să mişc bilele de pe ea dai trei sticle de whisky?
– Dau da se te văd c-o ridici.
Se pune ăsta, se concentrează, se concentrează şi deodată începe masa să se ridice încet, nimic nu se mişcă pe ea, totul ok. Îi dă barmanul sticlele, ăsta pune din nou pe unul să fluiere, masa se lăsa jos, frumos. A treia zi intră ăsta-n bar, se duce la barman:
– Am ridicat masa asta, masa de biliard, da acu uite, dacă-i ridic p**a moşului ăla de-acolo (era unu hodorogit de tot) dai o ladă de whisky?
– Bă ai ridicat tu masa de biliard şi ce-oi mai fi ridicat, da asta n-ai cum s-o faci. Hai că-ţi dau.
Se duce ăsta, se concentrează se concentrează, se concentrează, linişte deplină în cârciumă şi deodată începe moşului să i se scoale. Când i se scoală de tot, toată lumea începe să aplaude da moşu scoate pistoalele:
– Care fluieră-l împuşc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 13