TAXE PENTRU COPII

children-3Taxe pentru copii

             Unele persoane spun că este bine să îţi obijnuieşti copii de mici cu plata taxelor, nu să aştepţi până va avea primul loc de muncă. Poţi să îi educi şi obijnuieşti, introducând conceptual de “taxe către părinţi”.

Acest concept este foarte simplu : copii plătesc un procentaj anume părinţilor, din orice bani care intră în posesia lor. Procentajul îl stabilesc părinţii şi poate fi aplicat banilor pe care copii îi primesc cadou, din alocaţie sau alte surse de venit.

Chiar dacă unii părinţi se simt revoltaţi când aud de această taxă către părinţi, aceasta este o metodă foarte eficientă de a-i educa cum să îşi gestioneze propriul buget.

Mai jos puteţi găsi 3 motive pentru care să folosiţi această metodă de a vă educa copii:

  1. Pregăteşte copii pentru momentul în care ei vor fi plătitori de taxe. Pentru

mulţi tineri este şocant momentul când văd care este procentul pe care îl plătesc din salar statului. Copii care plătesc “taxe” părinţilor sunt obijnuiţi cu conceptual de taxe şi înţeleg de ce sunt nevoiţi să plătească acele sume.

  1. Îi determină pe copii să simtă că, contribuie la veniturile familiei. Să creşti un

copil este foarte costisitor, însă foarte puţini copii îşi dau seama de acest lucru. Această “taxă” îi va face să realizeze că nimic nu este gratis (întreţinerea, mâncarea, hainele, jucăriile, etc.). Făcând un calcul al sumei pe care ei o oferă, puteţi constant să le arătaţi ce cheltuieli au reuşit banii respectivi să acopere.

  1. I-a forma unui cont de economii. Totuşi nu vă sfătuim să cheltuiţi aceşti bani.

Mai bine îi veţi economisi pentru a investi în viitorul lor (facultate, apartament, maşină, etc.), dar nu le spuneţi acest lucru până la momentul respectiv. Se vor bucura că dispun de acele economii, şi mai mult decât atât, se vor simţi mândrii că ei au contribuit la acele economii.

Este foarte important să vorbiţi cu copii despre bani, economii şi cheltuielile familiei.

Acest concept şi metodă de educare şi economisire poate fi primul pas pe care puteţi să îl faceţi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =