Taxi-uri autonome pe străzile din Singapore

39421ba08eeadecba5e490774604c4e3

Fie că este vorba despre serviciul de intermediere transport Uber, concernul internet Google sau marii producători de automobile, toți au un lucru în comun: au planuri mărețe pentru automobile autonome. Un start-up aduce taxi-uri autonome pe străzile din Singapore, cu toate acestea cu unele limitări.

Într-o premieră mondială, în orașul-stat Singapore vor fi introduse pe străzi taxi-uri autonome. Cele șase automobile se conduc singure pe raza unui campus de cercetare cu o suprafață de patru kilometri pătrați, existând patru stații fixe de unde pasagerii pot să urce și să coboare. Acestea sunt solicitate apoi prin intermediul unei aplicații pe smartphone.

În spatele proiectului stă start-up-ul american Nutonomy, care livrează programul pentru mașinile ce rulează autonom. Compania vrea ca până în anul 2018 să introducă astfel de taxi-uri peste tot în Singapore.

Experimentul demarat recent oferă posibilitatea de a aduna un feedback din partea pasagerilor față de comportarea automobilelor într-o regiune reala, explică directorul Nutonomy, Karl Iagnemma. Chiar și dacă nu există șofer în automobilele produse de Renault și Mitsubishi, un angajat al Nutonomy va fi mereu prezent în vehicul în timpul fazei de test, pentru a preveni incidentele și a putea interveni în caz de nevoie.

Start-up-ul atacă, prin demararea acestei faze de test, concurenți mari precum Uber sau Google. Serviciul de intermediere transport, Uber, a anunțat faptul că la finalul lunii august vor ajunge pe străzile din metropola americană Pittsburgh primele automobile fără șofer.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Selbstfahrende-Taxis-rollen-durch-Singapur-article18498701.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 54