Taxi-urile din Germania, cu 60% mai scumpe

Snapshot 2014-10-12 14-26-20

Taxi-urile din Germania, cu 60% mai scumpe
Pasagerii tremură la auzul următoarei vești: serviciul de taxi ar putea ajunge cu până la 60% mai scump în Germania. Motivul este aplicarea unui salar minim în această ramură. Piloții au și ei motiv de îngrijorare, având în vedere prețurile explozive.

Călătoria cu taxi-ul va fi semnificativ mai scumpă în Germania. Asociațiile de taxi au solicitat în sute de orașe și județe germane creșteri tarifare cu până la 30%, raportează Suddeutsche Zeitung. În unele regiuni, în Mecklenburg-Vorpommern spre exemplu, prețurile ar putea crește cu până la 60%, după cum raportează asociația germană de taximetrie și închiere auto prin președintele său Michael Muller. Muller a explicat că este absolut necesar să se pună în aplicare un salariu minim. Unele municipalități au permis deja creșterea tarifelor. Motivul este introducerea salariului minim legal de la 1 ianuarie 2015 de 8,50 euro pe oră, care se aplică, de asemenea, pentru 200.000 de taximetriști angajați. În prezent, ele au un tarif orar între 6,00 și 6,50 euro.

Pionierul în creșterea tarifelor este orașul Hamburg, acolo pasagerii vor trebui să plătească mai mult cu aproximativ 8% din luna octombrie. Potrivt raportului, deja s-a decis că majoritatea prețurilor vor fi majorate la mijlocul lunii decembrie în orașul Dresda cu 20-30%. Șoferii de taxi vor lucra în districtul Calw cu aproximativ 11% din luna noiembrie. Prețurile din orașele Hanovra și Duisburg vor crește cu aproximativ 25%, iar în Stuttgart cu 20%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Taxifahren-wird-bis-zu-60-Prozent-teurer-article13741706.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 + = 62