Taximetriştii francezi au blocat un aeroport din Paris prin proteste împotriva aplicaţiei Uber

Snapshot 2015-06-27 09-38-15

Taximetriştii francezi au blocat un aeroport din Paris prin proteste împotriva aplicaţiei Uber

Taximetriştii francezi au blocat drumurile spre aeroporturile din Paris și șoseaua de centură principală din jurul orașului într-un protest împotriva Uber, determinând polițiști să folosească gaze lacrimogene. Şoferii au produs blocaje și au ars anvelope, în cadrul unei greve la nivel national. Protestele s-au extins de asemenea în sud-estul Franţei, în jurul oraşului Marseilles și Aix-en-Provence.

Uber, o aplicatie taxi din SUA, şi-a extins serviciul în Franţa prin UberPOP, în ciuda obiecțiilor guvernului. Soferii de taxi au blocat, de asemenea, accesul la stațiile de tren Marsilia și Aix și au protestat la accesul principal spre aeroportul Marsilia-Provence. Taximetriştii, care trebuie să plătească mii de euro pentru o licență, spun ca sunt ameninţaţi pe nedrept de uber, care nu este licențiat de către autorități. Procurorii au depus aproape 500 de cazuri juridice care implică plângeri cu privire la UberPOP, iar aproximativ 100 de atacuri asupra șoferilor și pasagerilor Uber au fost raportate în ultimele săptămâni.

Legea, care a intrat în vigoare în octombrie, interzice serviciile care pun pasagerii în legătură cu şoferii neînregistraţi. Uber a formulat recurs împotriva statului, argumentând că aceasta dă taxiurilor licenţiate un avantaj nedrept. Uber s-a mai confruntat cu dificultăți similare în orașe din întreaga lume.
http://www.bbc.com/news/world-europe-33267581

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2