Taxiurile londoneze, în curând electrice (1)

Mașinile negre de taxi din Londra sunt un simbol binecunoscut al orașului. Dar ele poluează orașul cu motoarele lor diesel. Urmașii lor au un motor hibrid și ar trebui să deservească pasageri și din străinătate.

O platformă se plimbă prin toată hala gigant. Pe aceasta este fixată caroseria auto, care este purtată automat către următoarea stație a magistralei de producție. Pe drumul ei platforma urmărește o bandă de pe podea. Scheletul automobilului este vopsit în negru, spațiul din interior este neobișnuit de voluminos.

Nici o îndoială: aici, în satul Ansty de la marginea orașului Conventry, este construit unul dintre cunoscutele taxiuri londoneze. Una dintre icoanele tradiționale, pe lângă Big Ben, vremea capricioasă sau autobuzele roșii cu două etaje, care fac din capitala Marii Britanii un obiectiv turistic cunoscut peste tot în lume. La marginea halei un raft cu piese se ridică aproape până la tavan. Fiecare din Black Cabs, după cum sunt poreclite taxiurile londoneze, este format din 2000 de componente diferite.

Dar rafturile sunt majoritatea goale. Asamblarea de serie începe în septembrie, în prezent muncitorii și roboții industriali montează vehicule de probă. Aceștia se antrenează pentru ca totul să meargă perfect la sfârșitul verii. La o stație caroseria este adusă de un braț și fixată pe axe și șasiu. Lucrătorii au poreclit acest proces “nunta”. Ei verifică apoi ca aceasta să fie fixată la înălțimea corespunzătoare, apoi începe fixarea sa.

Fabrica modernă și extrem de curată, a fost ridicată de producător – London Taxi Company (LTC) – special pentru noul model, TX5. Predecesorul, TX4, va fi construit într-o fabrică mai mică din Coventry, unde producția va fi sistată curând. Pentru că micuța fabrică asamblează taxiuri cu motoare diesel, iar cea mai importantă piață pentru acestea, Londra, nu le va mai cumpăra datorită noilor reglementări privind poluarea aerului din orașe.

http://www.sueddeutsche.de/auto/black-cabs-londons-taxis-fahren-bald-elektrisch-1.3444988-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 44 = 49