Tehnici de negociere care nu dau greş

SmoothNegotiationTacticsThatNeverFail

Fie că încerci să convingi pe cineva ce aromă de îngheţată să comande, sau te impotmoleşti de un contract de afaceri mai serios, negocierea nu este niciodată uşoară. Și, la fel de mult pe cât doreşti să fii un negociator expert, capabil de a convinge pe oricine, chiar și cei mai buni se pot poticni în mijlocul unei discuții pentru o afacere complicată. Următoarele sunt cateva sfaturi de negociere, care te vor ajuta sa devii un expert în negociere si sa nu dai greş:

  1. Foloseşte datele și conținutul pentru a-ti sustine poziția.

Dacă negociezi exclusiv în baza opiniilor depre ceva ce ar merita, ai pierdut deja. Utilizează datele pe care le-ai citit, statistici pe care le-ai văzut și informații oferite de alții pentru a face un caz din ceea ce negociezi.

  1. Du-te la o plimbare.

Uneori impasurile in negociere pot apărea atunci când oamenii se simt împotmoliti. Cercetările arată că, mișcarea și schimbarea spaţiului fizic poate schimba spatiul mental.

  1. Foloseşte tăcerea în avantajul tău.

Tăcerea stânjenitoare nu este un lucru rau mai ales atunci când vine vorba de punctul în care cealaltă parte a mesei face detaliile.

  1. Utilizarea inteligenței emoționale.

Este evident, dar de multe ori uitat; fii sociabil si placut. Dacă timpul permite, construieşte o relație în primul rând pentru a cunoaste cealaltă persoană, de asemenea, găsirea unor interese comune. Voi spune că aceasta nu poate fi o soluţie tot timpul, dar mi se pare că îmi place să lucrez cu oamenii care îmi plac de fapt.

  1. Descoperă domeniile de interes reciproc .

Petrece un timp pentru a descoperi obiectivele celeilalte părți pentru a crește câștigurile reciproce obținute în negociere. De exemplu, în cazul în care cealaltă parte nu se va clinti de la preț, concentrează-te in schimb pe alte zone ale acordului, cum ar fi durata și domeniul de aplicare a garanției, un discount de cumpărare în vrac și în alte domenii de interes care ar putea oferi beneficii chiar mai mari pentru ambele părți.

  1. Vorbeşte primul.

Cand este vorba de salariu sau alte negocieri de preț, cei mai mulți oameni vor aștepta ca cealaltă parte să vorbească mai întâi. Aceasta este o greșeală. Persoana care vorbește în primul rând are avantajul de a stabili “ancora”. Primul număr care este menționat este în mod tipic ancora pentru restul conversației. Nu îţi fie teamă să vorbeşti tu mai întâi și să controlezi situația prin setarea ancorei. Cele mai multe oferte se vor închide în apropierea ancorei.

  1. Respecta partea celuilalt.

Aratand că respecți partea celuilalt niciodată nu esuează. Utilizarea practică:”Vrei $ 30.000 pe programul tau care este incredibil, şi chiar merita, deoarece este simplu de utilizat si are caracteristici raportate perfect. Singura problemă este că am un buget de doar $ 20.000 pentru acest tip de serviciu. Vă rog să reveniti la mine dacă.. credeţi ca merita. ” Functioneaza!

  1. Ascultă.

Acest lucru nu poate părea neobișnuit, dar este rar sa gaseşti o persoană în negocieri, care chiar asculta cealaltă parte. Când asculti ce spune celalalt “oponent” de fapt iti dai seama din tonul acestuia sau prin citirea printre randuri, poţi găsi întotdeauna o modalitate de a ajunge la o soluție care funcționează pentru amândoi.

http://www.success.com/article/9-smooth-negotiation-techniques-that-never-fail

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =