Tehnologie de ultimă oră la Consumer Electric Show – CES 2017, Las Vegas. Ce surprize au pregătit cei mai importanţi producători

untitled-2

Samsung, Panasonic, Bosch şi L’Oreal se numără printre companiile prezente la Consumer Electronic Show (CES), cel mai mare târg de tehnologie şi internet, care se desfăşoară în Las Vegas, în perioada 5-8 ianuarie.
Producătorii sud-coreeni LG şi Samsung lansează la CES televizoare cu scopul de a se integra cât mai bine în casele utilizatorilor. Samsung a prezentat un televizor realizat astfel încât să arate ca o pictură, care afişează pe display opere de artă când nu este utilizat, potrivit BBC.

La ediţia 2017 a CES, L’Oreal a prezentat prima perie inteligentă din lume care, conectată la o aplicaţie pentru mobil, evaluează calitatea părului şi riscurile asupra acestuia a diverselor obiceiuri de îngrijire. Dezvoltată sub brandul Kerastase împreună cu Withings, parte a Nokia, peria şi aplicaţia corespondenţă sunt un proiect al Centrului de Cercetare şi Inovare Tehnologică al L’Oreal.

Panasonic anunţă lansarea la CES a unei serii de produse revoluţionare cum ar fi camerele foto Panasonic Lumix GH5, Lumix FZ82, Lumix GX800, obiectivele foto pentru gama de camere DSLM LUMIX G şi produsele din domeniul audio precum sistemul de boxe Grand Class SB-G90, sistemul de pick-up direct drive Grand Class ŞL-1200GR şi amplificatorul stereo integrat Grand Class SU-G700.

Bosch, furnizorul global de tehnologie şi servicii, prezintă soluţii inovatoare la acest târg în domenii precum casa inteligentă, oraşul inteligent, mobilitate conectată, industrie 4.0 şi tehnologia senzorilor. Sistemul pentru casa inteligentă face posibil controlul dispozitivelor conectate acasă printr-o singură aplicaţie. La CES, Bosch arată cum a perfecţionat sistemul cu tehnologii precum detectoarele de fum şi mişcare, care pot prelua funcţii suplimentare, şi managerul de scenarii. Bosch mai prezintă şi noul „concept car” – o gamă de inovaţii, printre care recunoaşterea feţei şi personalizare inteligentă. Pe scurt, camera de la monitorul şoferului face posibile recunoaşterea feţei şi personalizarea din momentul în care şoferul se urcă în maşină.

TP-Link, furnizor global de echipamente de reţea pentru utilizatori individuali şi afaceri, lansează la CES noua linie de sisteme Wi-Fi Deco pentru întreaga locuinţă, pentru conexiuni la Internet mai rapide şi stabile, indiferent de numărul de dispozitive conectate.

Acer Predator Z301CT este primul monitor 21:9 curbat din lume, cu funcţionalitate eye-tracking Tobii. Acestui produs i-a fost decernat şi renumitul premiu „Best of Innovations” la CES 2017 în categoria periferice, obţinând cel mai bun scor dintre toate produsele participante.

Potrivit BBC, Statele Unite au cei mai mulţi reprezentanţi la CES – 1.745 de companii americane participă la eveniment. China ocupă locul doi în clasamentul ţărilor cu cele mai multe companii care participă la CES, 1.314 firme. Franţa se situează pe locul trei, cu 248 de firme, Taiwan aduce în Las Vegas reprezentanţii a 171 de companii, urmată de Coreea de Sud, cu 144 de companii. În schimb, Canada aduce în Las Vegas doar 71 de firme, în timp ce Marea Britanie promovează 55 de firme, Germania, 39, Israel, 37, Olanda, 21, Cehia 10 şi Ucraina 6.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 + = 53