Companii precum Boston Dunamics au dezvoltat deja o gamă variată de asistenți roboți care pot fi folosiți în fabrici sau chiar pe câmpul de luptă. Compania a luat viață original ca și o aripă a MIT, iar de atunci a sprijinit dezvoltarea roboților inteligenți care operează eficient peste tot în lume.
Knightscope este o altă companie care lucrează la o gamă de asistenți roboți destinați domeniului securității. Spre exemplu, robotul lor K5 oferă patru camere și poate recunoaște 300 de numere de înmatriculare în fiecare minut, cu fiecare cameră în parte. Poate detecta de asemenea rețele suspicioase care pot fi operate de hackeri.
Acum câțiva ani era încă neclar dacă realitatea virtuală sau augmentată vor avea parte de succes. Dat fiind faptul că giganți din domeniul tehnologiei precum Apple investesc miliarde de dolari în hardware pentru realitate augmentată, este foarte clar că este doar o chestiune de timp până ce tehnologia va deveni populară.
Spre exemplu, ultimele telefoane de la Apple sunt echipate cu capabilități pentru realitate augmentată, iar un raport recent sugerează că, compania lucrează la o cască AR care va înlocui iPhone în doi sau trei ani.
Deși poate părea un subiect demn de literatura Science-Fiction, doctorii produc deja părți ale corpului construite la comandă. Pentru început, doctorii adună celule de pe o parte a corpului care se comandă și apoi cresc un membru la fel în laborator. În timp, membrul crește suficient de puternic pentru a fi implantat în interiorul unui pacient.
O companie pe nume Organovo a dezvoltat o imprimantă capabilă de a printa părți ale corpului în format 3D. În timp această tehnologie nouă va deveni tot mai răspândită, oferind pacienților cu organe înlocuitoare, care le-ar putea salva viața.