Tele Columbus pentru 300 milioane de euro

Mit-dem-Gang-an-die-Boerse-erhofft-sich-das-Unternehmen-Tele-Columbus-frisches-Geld-um-am-umkaempften-Internetmarkt-weiter-zu-wachsen

Tele Columbus pentru 300 milioane de euro
Operatorul de cablu Tele Columbus planifică să se listeze la bursă. În jur de 300 de milioane de euro speră să adune pe bursa de la Frankfurt. Cu banii aceștia compania va crea bazele pentru o creștere economică viitoare.

Al treilea mare operator german de rețea prin cablu Tele Columbus va colecta bani prin intermediul unui IPO. Majorarea de capital planificată ar trebui să aducă cel puțin 300 de milioane de euro în visteria companiei. Cu acești bani Tele Columbus vrea să reducă povara datoriei sale și să pună bazele unei posibile creșteri pe viitor.

Până la sfârșitul anului compania intenționează să realizeze un IPO pe Bursa de la Frankfurt. Deja se speculează de mult cu privire la un IPO sau la o vânzare. Biroul Federal al Cartelurilor a blocat anul trecut achiziția Tele Columbus de către Kabel Deutschland datorită problemelor în concurență pe care le-ar cauza.

În spatele Kabel Deutschland și Unitymedia este Tele Columbus cu 1,7 milioane de gospodării, fiind numărul trei din Germania. Furnizorii de cablu concurează în primul rând cu Deutsche Telekom, care pierde cotă de piață în fața companiilor DSL.

Regiunile de bază ale Tele Columbus sunt Berlin-Brandenburg, Saxonia, Saxonia-Anhalt și Turingia. În Saxonia-Anhalt compania a avut în 2013 o cotă de piață de două treimi, iar în Berlin-Brandenburg aproximativ 40%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tele-Columbus-hofft-auf-300-Millionen-Euro-article13699271.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 10