Telecom Italia plătește despăgubiri record

Telecom Italia new logo is seen at the headquarter in Rozzano neighbourhood of Milan, Italy, May 25, 2016. REUTERS/Stefano Rellandini

Falvio Cattaneo, de multă vreme CEO al Telecom Italia, poate să stea liniștit: după plecarea sa din companie el este îndreptățit la plata unei compensații deloc neglijabile. El a stat pe poziția de top din companie doar 16 luni.

Concernul francez de media, Vivendi, a ajuns în sfârșit la o concluzie: prin retragerea fostului CEO, Flavio Cattaneo, compania poate să se implice la gigantul italian de telefonie.

Plecarea managerului incomod de la Paris, în vârstă de 54 de ani una dintre cele mai consistente plăți compensatorii din istoria companiei. După doar 16 luni la conducerea companiei Telecom Italia Cattaneo primește 22,9 milioane de euro din contractul său actual inclusiv o primă specială, după cum anunță compania. În afară de asta el va primi 2,1 milioane de euro pentru că i s-a interzis să treacă la un concurent, în cazul în care pleacă până la finalul săptămânii.

O listă întocmită de ziarul italian „Corriere della Sera“ arată că în trecut Italia a mai fost scena unor plăți compensatorii enorme la plecare managerilor din companii, dar nu pentru o perioadă atât de scurtă de timp. Astfel că fostul director al Fiat, Cesare Romiti a primit în 1998 circa 103,5 milioane de euro, el a condus constructorul auto timp de 24 de ani. În 2010 Alessandro Profumo a primit 40,4 milioane de euro după ce el a deținut poziția de director executiv la Bank Unicredit peste patru ani.

În timp ce consiliul de administrație de la Telecom Italia a renunțat la acord, auditorii au văzut cu ochi critici această afacere. Supraveghetorul superior este din luna iunie fostul director de la Vivendi, Arnaud de Puyfontaine. Experții se așteaptă ca managerul Vivendi, Amos Genish să fie urmașul lui Cattaneo.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Telecom-Italia-zahlt-Rekord-Abfindung-article19952402.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 8