telefon nevazatori

_74904085_ownfonebraillephonegroupshot

Primul telefon Braille este pus în vânzare
Firma cu sediul la Londra, OwnFone a lansat ceea ce se spune că este primul telefon Braille din lume. Partea din față și din spate a telefonului este construită folosind tehnici de imprimare 3D și pot fi personalizate. Alte companii au proiectat telefoane Braille în trecut, dar OwnFone spune că dispozitivul său este primul de acest gen, pus vânzare. Pentru cei care nu pot citi Braille, compania poate imprima teste avansate pe tastatura.

Telefonul, în prezent disponibil doar în Marea Britanie, costă 60 de lire și în conformitate cu inventatorul său Tom Sunderland, imprimarea 3D din față și din spate a dispozitivului ajută la menţinerea costurilor scăzute.

Aparatul este conceput pentru a oferi o conexiune instantanee între utilizatorii nevăzători, prietenii şi familiile acestora. În 2012, OwnFone lansat primele telefoane cu o imprimare parțială 3D din lume. Un an mai tarziu, compania a dezvoltat o versiune specială, child-friendly, numită 1stFone, un dispozitiv de calibru, un card de credit cu butoane programabile pentru contacte cruciale. Noul telefon Braille, se bazează pe aceste două dispozitive precedente, păstrând un mic factor de formă și design plin de culoare. Însă, cei care doresc să cumpere telefonul poate crea un design personalizat de pe site-ul companiei.

http://www.bbc.com/news/technology-27437770

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 2