Telefónica vrea să vândă date privind deplasările clienților

bewegungsprofil

Pare să fie o afacere foarte profitabilă. Concernul de telecomunicații Telefónica vrea să scoată la vânzare date privind deplasările clienților săi din Germania. Clienții au dreptul însă să decidă dacă vor ca datele privind deplasările lor să fie procesate și salvate în acest sens, fiind recompensați cu reduceri.

Concernul de telecomunicații Telefónica vrea să transforme în bani datele privind deplasările efectuate de clienții lor. Acum există resursele pentru a putea demara un astfel de proiect, spune președintele consiliului Telefónica Germania, Thorsten Dirks, pentru “Wirtschaftswoche” (Săptămâna Economică).

Ce fel de date va putea Telefónica să vândă, acest lucru va fi decis chiar de clienți. Ei vor să dea clientului controlul asupra datelor sale. Clienții care vor decide în favoarea prelucrării datelor lor, vor putea fi recompensați cu reduceri, spre exemplu. Dacă clientul permite utilizarea datelor sale și din acest lucru se obține profit, atunci clientul poate bineînțeles să participe, anunță Dirks.

Telefónica urmărește deja de patru ani să vândă date privind deplasările clienților către industria de publicitate. Idea de afacere a fost abandonată după numeroase proteste vehemente din partea activiștilor pentru protecția datelor personale și a confidențialității.

Dirks a anunțat că în noua variantă a proiectului anonimitatea clienților va fi respectată. Aceeași greșeală nu va mai fi repetată, iar protecția datelor este un punct critic în cadrul Telefónica. Între timp compania a lucrat la dezvoltarea unui algoritm în trei pași pentru păstrarea anonimatului și confidențialității clienților, care a fost aprobat și de autorități.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Telefonica-will-Bewegungsdaten-verkaufen-article18699996.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 + = 75