Telekom garantează joburile până în anul 2018

fd28c5cf67bbb7315b31bdb321a4ad09

Sindicatul Verdi nu are șanse de reușită cu pretențiile lor. Dar prin intermediul unei măriri salariale efectuată în două tranșe și prin oferirea unei garanții a joburilor, negocierile tarifare cu Telekom au ajuns rapid la un final.

Cei 63.000 de angajați pe bază de acord tarifar și stagiari pe care îi deține Deutsche Telekom vor primi în următorii doi ani de zile în total cu 4,3% mai mulți bani și o protecție împotriva concedierii până la finalul anului 2018. Acest lucru a fost convenit între angajatorul Telekom și sindicatul Verdi la Bonn, prin intermediul a patru runde de negocieri. Rezultatul este astfel semnificativ sub cerințele Verdi care prevedeau măriri salariale anuale de cinci procente, pentru că datorită unei rate foarte scăzute a inflației cetățenii au cu adevărat mai mulți bani în buzunare.

Clienții de telefonie fixă și mobilă deținuți de Telekom nu pot să se bucure de asemenea de acest acord rapid, pentru că grevele de avertizare ce au fost organizate în ultimele zile de sindicat au condus la întârzieri semnificative în suportul tehnic al câtorva mii de clienți.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Telekom-gibt-Jobgarantie-bis-2018-article17460051.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 1