Telekom găsește partener pentru Turbo-Internet

86059120

Telekom a asigurat guvernul german că va asigura conexiune rapidă la internet peste tot în Germania. Pentru a-și atinge acest scop, concernul se orientează către o colaborare. Alegerea a fost în acest caz pentru o subsidiară a RWE.

Deutsche Telekom și subsidiara ecologică a RWE, Innogy, lucrează împreună pentru a crea conexiuni rapide la internet. Noutățile proiectului ar trebui să fie anunțate luni la Berlin în cadrul unei conferințe de presă, după cum anunță ambele companii. Din partea Innogy va lua parte directorul de rețele Hildegard Müller, iar Telekom va fi reprezentată de directorul pe Germania, Niek Jan van Damme.

Colaborarea arată că pentru gignatul telefonic de la Bonn colaborarea cu parteneri este din nou importantă în domeniul în dezvoltarea de rețele. Pentru a aduce ritm în această activitate, concernul se repoziționează pentru colaborarea în domeniul dezvoltării de conexiuni rapide la internet. Telekom trebuie să se grăbească, pentru că a dat asigurări guvernului german că va suporta mare parte din dezvoltarea rețelei de mare viteză de la nivelul Germaniei. Obiectivul guvernului federal este de a conecta fiecare gospodărie la o rețea de internet de mare viteză care să acopere toată țara, iar acest lucru trebuie realizat până la finalul anului trecut. Se estimează viteze de cel puțin 50 de megabit pe secundă.

Cu toate acestea, obiectivul are și o condiție ascunsă și anume că aceste viteze nu trebuie să fie atinse prin intermediul unor conexiuni prin cablu ci prin intermediul unei rețele mobile. Iar aceste rețele au o lățime mare de bandă teoretică, dar numai când se conectează simultan un număr mic de utilizatori. Fără un internet mobil de mare viteză obiectivul guvernului federal nu va fi atins. După datele operatorului de infrastructură pentru internet, Akamai, cetățenii germani se conectează la internet cu o viteză medie de 13,7 Mbit/s. În comparație internațională acest lucru asigură locul 26, în spatele Lituaniei sau Slovaciei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Telekom-findet-Partner-fuer-Turbo-Internet-article19562991.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 9