Telekom profită de filiala sa americană

78ba6c1d69b1cb80c57c2c0062b9d48d

Deutsche Telekom pornește plină de succes în noul an. Compania de la Bonn profită de un parcurs foarte bun al filialei americane. Cu toate acestea, afacerile din Germania și Europa nu merg la fel de bine.

Deutsche Telekom a profitat încă o dată de pe urma filialei sale americane și a înregistrat un rezultat favorabil în primul trimestru al acestui an. Pe piața germană autohtonă și în Europa vânzările și profitul operațional s-au redus semnificativ. Concernul DAX menține prognoza sa anuală și confirmă de asemenea și obiectivele pe termen mediu.

Vânzările concernului au urcat în primul trimestru cu 4,7% la 17,63 miliarde de euro. Profitul ajustat în fața dobânzilor, a taxelor și cheltuielilor cu amortizarea (Ebitda) s-a majorat cu 12,9% la un total de 5,16 miliarde de euro. După tragerea liniei a rezultat un profit net de 3,13 miliarde de euro, comparativ cu 787 milioane de euro în anul precedent.

Cu toate acestea, Telekom a înregistrat în trimestrul în cauză și venituri de 2,5 miliarde de euro din vânzarea participației sale la operatorul britanic de telefonie mobilă, Everything Everywhere. Ajustat în fața efectelor speciale precum această vânzare, rezultatul companiei a crescut doar moderat cu 1,1% la 1,05 miliarde de euro.

Analiștii au estimat înaintea publicării datelor oficiale o cifră de afaceri de 17,57 de miliarde de euro și un rezultat Ebitda de 5,1 miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Telekom-profitiert-von-US-Tochter-article17618586.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 65 = 70