Telekom vinde acțiuni Scout24

img_0194

Când este cel mai potrivit moment să te desparți de acțiunile deținute la o companie ambițioasă? Unii dintre creditorii din spatele portalului Scout24 cred că a sosit momentul perfect pentru reducerea participației lor.

La mai bine de un an și două luni după listarea la bursă Deutsche Telekom și investitorul financiar Hellman & Friedman încasează bani din nou de pe urma portalului Scout24. Marii acționari au introdus pe piață împreună cu forțele de conducere ale companiei cel puțin șapte milioane de acțiuni Scout24 peste noapte, la prețul de 32 de euro bucata.

Banca contractată, Bank Credit Suisse, a confirmat informațiile corespunzătoare existente în cercurile de pe piață. Pachetele de acțiuni, care luate împreună formează cel puțin 6,5% din capitalul de bază, aveau o valoare bursieră totală evaluată la cursul de luni de fix 244 milioane de euro.

Vânzarea masivă de acțiuni are efecte. Dimineața după efectuatea anunțului acțiunile Scout24 au crescut cu 5,8% până la 32,29 euro. Potrivit observatorilor, această acțiune-fulger de pe bursă a cauzat și îngrijorare, în special pentru că în vânzarea unor acțiuni a fost implicată și conducerea companiei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Telekom-verkauft-Scout24-Aktien-article19313781.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 75 =