Telekom vinde rețeaua sa de telefonie mobilă

55488722

Deutsche Telekom se concentrează pe următoarea generație de rețele. Banii pentru dezvoltarea lor vor veni din vânzarea unei părți din turnurile sale de comunicații din Germania. Chiar și Telefonica Germania și-a vândut deja rețelele.

Telekom începe să vândă din turnurile sale de comunicații din Germania, ce pot să valoreze până la 5 miliarde de euro. Concernul a însărcinat două bănci de investiții, Goldman Sachs și Morgan Stanley, cu vânzarea acestei părți din rețeaua lor de comunicații printr-o licitație publică, spun două persoane din apropierea companiei. Telekom speră ca în această tranzacție să poată să achite și datorii în valoare de 4-5 miliarde de euro pentru aceste turnuri.

Planul este ca după vacanța de vară să fie trimise primele informații către părți interesate de cumpărare și apoi să se aștepte feedback-ul. În funcție de răspuns, Telekom se va decide apoi dacă va vinde toate acțiunile sau doar un pachet minoritar către noua companie care le va administra.

În interiorul Telekom se discută despre cum s-ar putea obține mai multe bani prin filiale și reprezentanțe și în același timp să se asigure o acoperire optimă a rețelei. Nu doar Telekom are astfel de idei. În urmă cu puțină vreme Telefonica Germania a vândut turnurile sale de comunicații mobile către concernul mamă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Telekom-verkauft-ihre-Mobilfunkmasten-article18095796.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − 24 =