Telescopul spațial Kepler rulează din nou stabil

37e4f55792e3b83fd8b29fd2fbec0d75
Spațiul cosmic – ultima frontieră și aventurile telescopului spațial Kepler. Lucrurile nu merg foarte bine, iar “vânătorul de planete”, cum a fost numit noul telescop al celor de la NASA a trecut brusc pe modul de urgență. Iar inginerii nu știu de ce.

Telescopul spațial Kepler a trecut, potrivit celor de la NASA, temporar în modul de urgență. Acest lucru a fost stabilit de către oamenii de știință ai Ames Research Centre al autorității americane de zbor spațial, cu sediul la Moffett Field, California. Au efectuat încercări repetate de a lua contactul cu dispozitivul, caz în care au descoperit ceva surprinzător.

Cercetătorii au încercat apoi febril să rezolve urgența. Ceea ce s-a reușit în cele din urmă, anunță agenția. Aparatul este din nou într-o stare stabilă, iar weekendul trecut a fost unul foarte lung pentru Kepler și echipa sa, iar oamenii de știință au postat vestea pe Twitter.

Comunicarea cu telescopul durează mult, pentru că, Kepler se află la o distanță de 120 de milioane de kilometri de Pământ. Un semnal are nevoie de 13 minute pentru a ajunge la sondă și înapoi la oamenii de știință. La ultimul contact efectuat pe data de 4 aprilie Kepler funcționa normal, se spune pe site-ul web al celor de la NASA.

Vânătorul de planete numit după astronomul german Johannes Kepler a fost dus pe orbita terestră în anul 2009 pentru a începe căutarea de planete din afara sistemului nostru solar. De atunci Kepler a găsit 4700 de însemne ale existenței unor planete îndepărtate, din care 1040 au fost și confirmate între timp. Anul trecut telescopul a descoperit de departe cea mai asemănătoare planetă cu Pământul, aceasta fiind numită Kepler-452.

http://www.n-tv.de/wissen/Weltraumteleskop-Kepler-laeuft-wieder-stabil-article17440246.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + = 13