Temeri de prabusire economica in 2016 in Germania

bootCum va evolua în continuare economia? Șeful institutului Ifo, Sinn, se teme de o nouă criză în zona euro. Europa nu funcționează bine sub acoperirea euro, spune acesta și declară temător că nimeni nu va salva Germania dacă aceasta se va prăbuși.

Președintele Institutului Ifo, Hans-Werner Sinn, se așteaptă ca in 2106 economia germană să înregistreze o creștere puternică, dar vede de asemenea mai multe obstacole: el se teme de o prăbușire bruscă a economiei chineze și de asemenea de o nouă criză a zonei euro, unde problemele au fost doar temporar acoperite.

Franța și țările din sudul Europei se așteaptă la reforme structurale, sprijinite de Banca Central Europeană. Incertitudinile politice sunt mari în Europa. Există riscuri reale și majore, este de părere Sinn. Pentru că Europa nu funcționează cu această monedă unică. Franța și Europa de Sud se află într-o criză cronică, șomajul este masiv și conduce la radicalizare politică, fapt ce amenință coeziunea Europei.

În Germania și cheltuielile guvernamentale suplimentare în valoare de 21 de miliarde de euro ocazionate de găzduirea refugiaților vor afecta conjunctura de anul viitor. Dar taxele nu se vor a fi majorate înainte de următoarele alegeri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ifo-Chef-Sinn-befuerchtet-grosse-Risiken-article16643246.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1