temeri stinse

Schranke für Arbeitnehmer aus Nachbarländern im Osten fällt

Temeri nefondate
Economia germană a supraestimat impactul extinderii UE din 2004. Acesta este rezultatul unui studiu efectuat asupra angajatorilor de Institutul Economic din Germania. Autorul combină rezultatul cu două mesaje politice.

Economia germană a făcut față cu brio extinderii către est a UE. Acesta este rezultatul unui studiu pe termen lung efectuat de către Institutul Economic German. Acesta a comparat așteptările întreprinzătorilor din 2004 când UE s-a extins prin aderarea a 10 țări, cea mai mare extindere din întreaga sa existență cu experiența acestei extinderi dintre anii 2005 și 2014.

Studiul estimează că temerile antreprenorilor s-au redus considerabil după o scurtă perioadă de timp. În 2004 o treime dintre respondenți au spus că vor veni vremuri grele ca urmare a expunerii pieței și jucătorilor la o concurență puternică. Un an mai târziu aceste temeri se mai regăseau în fiecare al cincilea respondent. În acest an doar unul din 10 întreprinzători s-au mai confruntat cu temeri legate de extinderea UE către est. De asemenea, potrivit studiului, așteptările pozitive în legătură cu extinderea au fost de asemenea exagerate în multe cazuri.

Studiul finanțat de Institutul economic german emite mesaje politice. În primul rând, temerile față de globalizare sunt nefondate. O delcarație ce este posibil să fie dezbătută în negocierile privind acordul de liber schimb transatlantic. Dat fiind faptul că în Germania costurile cu forța de muncă sunt într-o constantă creștere, companiile germane pot din ce în ce mai mult să ia în considerare relocare unităților de producție în străinătate.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/deutsche-firmen-verkrafteten-eu-osterweiterung-laut-studie-gut-a-965647.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4