Tendința pentru “sharing” cucerește metropolele europene

imago60745569h-2

Cine vrea să facă o excursie către Londra sau Berlin, poate nu dorește să achite prețuri ridicate pentru cazarea la un hotel. Trendul față de sharing este tot mai pronunțat. Că este vorba despre Airbnb, Couchsurfing sau Tourguide care este gratuit, turiștii se orientează tot mai mult spre împărțire și economisire.

Prețurile hotelurilor sunt deseori foarte ridicate în metropolele europene, în special atunci când standardele sunt ridicate. Portaluri precum Airbnb au succes în acest domeniu. Locuințele pot fi închiriate la comun de mai mulți turiști sau de o singură persoană, în funcție de preferințe. În ultimii ani se fac afaceri tot mai mari cu aceste oportunități de cazare privată.

Experții în călătorii de la World Travel Monitor au descoperit că în anul 2015 europenii au rezervat peste 14 milioane de astfel de unități de cazare private. Aproape două treimi din aceste rezervări au fost făcute pe apartamente sau case de vacanță și doar 15% pe unități private de Bed&Breakfast.

Aceste cifre aparent lipsite de importanță sunt surprinzătoare dacă ne gândim cât de des se raportează în presă despre creșterea dinamică a ofertanților de servicii de saharing. În același timp se arată potențialul deloc de neglijat al acestui jucător, prognozează Martin Buck la târgul de la Berlin.

http://www.n-tv.de/reise/Sharing-Trend-erobert-Europas-Metropolen-article19280191.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 43