Tennet vrea să construiască o insulă pentru energie eoliană

f942f48d2d6999aa6155d87aa6352600

Energia eoliană este curată. Pe uscat există însă tot mai multă rezistență împotriva centralelor eoliene. Parcurile eoliene din largul oceanului sunt scumpe. Ce este de făcut? Operatorul de rețele Tennet are un plan.

Operatorul olandez de rețele, Tennet, vrea să construiască o insulă în Marea Nordului pentru producerea de energie electrică eoliană. Astfel cantități mari de curent vor putea fi produse în mod eficient din punct de vedere al costurilor, subliniază compania la Den Haag. Insula artificială ar trebui să conecteze parcuri de rotoare și să devină în același timp un nod energetic important pentru Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia sau Danemarca.

Tennet vrea să ridice insula în partea olandeză a Doggerbank. Bancul de nisip este situat acolo la doar câțiva metri sub nivelul mării. O infrastructură europeană în Marea Nordului poate reduce semnificativ costurile pentru energia eoliană, spune directorul executiv al Tennet, Mel Kroon. În anul 2030 ar putea fi demarată construcția insulei, iar în 2050 cablajele necesare ar putea fi date în funcțiune. Cu o capacitate de 30 de gigawați, acest proiect ar putea asigura necesarul de energie pentru 10 milioane de oameni. Concernul conduce în prezent discuții cu autoritățile, cu companii din domeniu, precum și cu organizații de mediu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tennet-will-Insel-fuer-Windstrom-bauen-article17910796.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 35