Tensiuni mari în Formula E

Sébastien Buemi a rulat în calitate de lider de clasament în Cupa Mondială înaintea cursei finale de Formula E din acest sezon și a reușit să își distrugă monopostul într-un accident survenit într-o sesiune de antrenament. Buemi nu a fost rănit și s-a luptat fabulos la bordul bolidului de rezervă, dar a pierdut însă poziția de top din clasament înaintea ultimei curse.

Lucas Di Grassi de la echipa germană ABT-Audi este în fața primului său titlu de Cupă Mondială într-o serie de curse pentru mașini electrice. Brazilianul a câștigat primele două curse de la Montréal și a preluat astfel conducerea în clasamentul general. Liderul mondial Sébastien Buemi (Elveția/Renault) a aterizat, după o cursă foarte dificilă doar pe locul al patrulea, după cei doi francezi Jean-Eric Vergne și Stephane Sarrazin (echipa Techeetah).

Înainte de cursa finală de pe circuit stradal ce a avut loc în metropola canadiană, Di Grassi avea 175 de puncte, deci 6 puncte avans față de Buemi. Brazilianul a profitat de groaznicul accident din antrenament al adversarului său.

Elvețianul a atins zidul într-un viraj, pierzând apoi complet controlul asupra bolidului său Renault. În accidentul ce a rezultat monopostul a fost distrus complet. Buemi a putut să se elibereze singur din fiarele contorsionate și a clătinat dezamăgit din cap când a văzut pagubele provocate.

http://www.n-tv.de/sport/Buemi-baut-Horrorcrash-Di-Grassi-vorm-Titel-article19960161.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 25