Teroarea atenueaza turismul vital pentru unele părți din Africa de Nord

_87773327_87773326Atacurile din partea grupului de stat islamic au dus la o scădere dramatică a turismului in unele parti din Africa de Nord, unde milioane de oameni se bazează pe comerţ pentru a putea supravietui. Noile cifre publicate de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) arată că numărul turistilor în Africa de Nord a scăzut cu 8% în 2015, încălcând un trend ascendent la nivel mondial.

Turismul internațional a crescut cu 4,4% în general, la un total de 1.18 miliarde de sosiri, conform UNWTO. Dar țări precum Tunisia, Egipt și Maroc au fost grav afectate. Maroc nu a avut de suferit în mod direct din cauza terorismului, dar Ministerul de Externe avertizează potenţialii turiștii că tara se confruntă cu “o amenințare mare de terorism” . Datele disponibile pentru Africa au sugerat că turismul a scăzut cu 3% până la 53 milioane, din care 8% în Africa de Nord și 1% în Africa Subsahariană.

Creșterea puternică în alte părți ale lumii a însemnat că turismul global a crescut, cu toate că nici o regiune nu a avut parte de câștiguri atat de mari pe cât declinul din Africa de Nord.

Europa, America, Asia și Pacific au înregistrat toate o creștere de aproximativ 5%. Numărul vizitatorilor a ajuns la 609 milioane în Europa, cu 29 de milioane mai mult decât în 2014. Sosirile în America au crescut cu 9 milioane, la 191 de milioane, iar Asia și Pacific au înregistrat 277 de milioane, cu 13 milioane mai mult decat anul trecut.

China se află printre cele mai mari surse de turiști, în conformitate cu UNWTO, beneficiind de destinatii din Asia, cum ar fi Japonia și Thailanda, precum și în Statele Unite și diferite țări europene. Numărul de turiști din Rusia și Brazilia a scăzut semnificativ, reflectând constrângerile economice din cele două țări.

http://www.bbc.com/news/world-africa-35342281

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2