Teroarea din Tunisia costă milioane pentru TUI

59539158

Teroarea din Tunisia costă milioane pentru Tui

Criza, războiul și teroarea afectează tot mai mult concernul de călătorii Tui. Atacul de la un hotel al grupului din Sousse, Tunisia costă milioane și descurajează turiștii în alegerea Tunisiei ca destinație de călătorie.

Cel mai mare concern de călătorii din Grecia, TUI, și-a majorat rezultatul în ciuda unui atac asupra unui hotel de pe litoralul tunisian. Profitul a urcat cu o cincime la 194 de milioane de euro în trimestrul anterior, raportează TUI. Ca urmare a atacului de la sfârșitul lunii iunie din localitatea tunisiană Sousse, în care au fost uciși 39 de oameni, regiunea a atras semnificativ mai puțini turiști din Europa de Vest. La toate acestea se adaugă costurile de stornare a rezervărilor și întoarcere a turiștilor, care se ridică la zece milioane de euro.

Dar în ciuda crizei, foarte bine merg afacerile turistice din Grecia. Rezervările din timpul verii au fost per total deasupra nivelului din anul precedent. Astfel se arată că, chiar și pe perioada unei crize pregnante, puterea și rezistența modelului de afaceri al concernului dă roade, spune co-directorul concernului, Fritz Joussen.

Chiar și valul de refugiați din anumite insule grecești nu pare să sperie până acum turiștii, spune Joussen. Evoluția rezervărilor și siguranța locului sunt în prezent neafectate. Concernul va păstra însă o privire atentă asupra situației. Afectată este în mod special insula grecească Kos.

Vânzările au crescut în perioada dintre aprilie și până la sfârșitul lunii iunie cu șase procente la 5,1 miliarde de euro. Motivul este situația bună pentru afaceri, ceea ce lustruiește ușor previziunile concernului de la Hanovra. Conducerea se așteaptă pentru anul comercial 2014-2015 (până la sfârșitul lunii septembrie) la o creștere a profitului operațional cu o rată între 12,5% și 15%. Tui a fuzionat în luna decembrie cu ramura sa britanică Tui Travel.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Terror-in-Tunesien-kostet-Tui-Millionen-article15712391.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 85 =