“Terra Color”, by China Network Online

016-Guangdong Danxia mountain -Xie Jinshu copy  

         Expoziţie de fotografie din China

 

Asociaţia “Euro Foto Art” organizează în perioada 28 septembrie – 28 octombrie 2015, sub patronajul Ministerul Culturii, Ambasadei Republicii Populare Chineze în România şi a Asociaţiei Fotografilor din China (CPA) ediţia a III-a a Festivalului Fotografiei Chineze în România. Festivalul dedicat Zilei Naţionalei a Chinei se lansează luni, 28 septembrie 2015, la ora 19:00 la Biblioteca Naţională a României din capitală. Festivalul care cuprinde 18 manifestări derulate în capitală şi în mai multe oraşe ale ţării şi-a propus promovarea în România a artei fotografice din îndepărtată China, respectiv aşa cum au văzut şi fotografiat artiştii fotografi din România această minunată ţară.

013-Guangdong Danxia mountain -Xie Jinshu copy

În cadrul festivităţii organizate cu sprijinul Bibliotecii Naţionale a României, va avea loc vernisajul Expoziţiei de artă fotografică contemporană din România şi China intitulată “Terra Color”, derulată de Asociaţia “Euro Foto Art” în parteneriat cu China Network Online. Expoziţia cuprinde 75 de de fotografii artistice realizate de creatori deosebiţi din România şi 75 de imagini realizate de renumiţi artisti fotografi din China. Expoziţia comună a artiştilor fotografi din România şi China va rămâne la dispoziţia publicului vizitator din capitală timp de o lună. Această expoziţie va fi vernisată, în colaborare cu Centrul Cultural al Bucovinei din Suceava, în data de 03 octombrie 2015 şi la Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului, judeţul Suceava.

046-Autumn scenery-Xie Bingrun copy

În preambulul Festivalului Fotografiei Chineze în România în Pasajul “Universitatea” din capitală au fost expuse în aer liber timp de o zi, duminică 27 septembrie 2015, o selecţie de 60 de fotografii alb-negru şi color din cadrul expoziţiei artiştilor fotografi din China intitiualtă “Terra color”. Expoziţia a fost vizitată de peste 3.000 de iubitori ai artei fotografice din capitală.

061-Fishermen's song-Xu Xiangdong copy

Varianta completă a acestei expoziţii alcătuită din cele 100 de fotografii vor fi prezentate în Galeria “Euro Foto Art” din Oradea. Expoziţia organizată cu sprijinul China Network Online (Organizaţie parteneră a Asociaţiei Internaţionale “Euro Foto Art”) va fi vernisată miercuri, 30 septembrie 2015, la ora 18:00, la care organizatorii invit pe toţi iubitorii artei fotografice din Oradea şi nu numai.

Gazda vernisajului va fi critical de artă dr. Ramona Novicov, care va prezenta şi fotografiile expuse. Despre relaţiile de colaborare şi prietenie dintre artişti fotografi din România şi China va vorbi atistul fotograf Ovi D. Pop, care de două ori a fotografiat în această minunată ţară îndepărtată din Asia.

Momentele muzicale vor fi oferite de artistul de violă Thurzó Sándor József, care va interpreta mai multe piese din repertoriul chinez.

Expoziţia artiştilor fotografi din China organizată sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Şincai” din Oradea va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 20 octombrie 2015, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00 la care accesul publicului este gratuit.

Asociaţia “Euro Foto Art”

www.eurofotoart.com                                                                                                      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 6