Tesco raportează o nouă scădere a profiturilor

Snapshot 2015-10-09 09-16-35

Tesco raportează o nouă scădere a profiturilor

Tesco, cea mai mare companie de desfacere cu amănuntul din Marea Britanie, a anuntat o nouă scădere semnificativa a profiturilor, deoarece luptă să-şi transforme activitatea. Baza profitului pentru prima jumătate a anului financiar a fost de 354 milioane de lire, cu 55% mai mică, fată de aceeasi perioada a anului trecut, când a înregistrat 779 milioane de lire.

Profitul înainte de impozitare a fost de 74 milioane de lire, comparativ cu o pierdere de 19 milioane de lire pentru aceeași perioadă a anului trecut. Vanzarile au scazut cu 1,1% în Regatul Unit, dar volumul total de vânzări a crescut cu 1,4%.

Directorul executiv Dave Lewis a pus presiune pe profituri concentrându-se pe reduceri de prețuri și mărirea personalului în magazine, într-un efort de a atrage din nou clienții.

În aprilie, Tesco a raportat cele mai slabe rezultate din istorie, cu o pierdere record de 6.4 miliarde de lire pentru anul până la sfârșitul lunii februarie. Supermarketul este încă subiectul unei anchete penale din partea Biroului pentru Fraude Grave (SFO), după ce a recunoscut o supraestimare a profiturilor de aproape 326 milioane de lire cu un an în urmă.

http://www.bbc.com/news/business-34462244

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 25 =