Tesla a finalizat proiectul său masiv de baterii în Australia

Promisiunea lui Elon Musk pentru instalarea celui mai mare sistem de stocare energie, pe bază de baterii litiu-ion în sudul Australiei, în decursul unei perioade de 100 de zile a fost respectată. Tesla a finalizat construcția sistemului său masiv cu o capacitate de 100 MW / 129 MWh la ferma eoliană Neoen’s Hornsdale din apropierea localității australiene Jamestown.

Proiectul a ajuns pentru prima dată în paginile ziarelor în luna iulie după ce Musk a declarat că echipa sa poate instala o soluție de stocare energie pe scară largă în decurs de 100 de zile de la semnarea unui acord de conectare la rețeaua electrică de înaltă tensiune, sau în caz contrar lucrarea va fi gratuită. Acordul nu a fost semnat oficial decât pe data de 29 septembrie, iar până atunci Tesla a finalizat mai mult de jumătate din proiect.

Sistemul Powerpack de la Tesla se va încărca utilizând energie regenerabilă de la ferma eoliană Hornsdale și va livra curent electric în timpul orelor de vârf, pentru a ajuta rețeaua de înaltă tensiune să reducă din încărcarea înregistrată asupra ei. Bateriile vor furniza suficient curent pentru mai mult de 30.000 de gospodării în cazul unor întreruperi.

“În timp ce alții stau și discută, noi am furnizat planul nostru energetic, făcând din sudul Australiei o regiune mai independentă din punct de vedere energetic și am oferit energie la prețuri mai avantajoase pentru consumatori”, a declarat guvernatorul Jay Weatherill.

Unitățile de stocare a bateriilor au fost concepute pentru a reduce perioadele de întrerupere, pentru minimizarea fluctuațiilor de pe rețea, pentru administrarea mai eficientă a vârfurilor de consum din timpul verii, îmbunătățind astfel fiabilitatea infrastructurii electrice din sudul Australiei. Sistemul este așteptat să pornească înainte de data de 1 decembrie după ce va trece de testele obligatorii și va primi confirmările necesare din partea guvernului Australiei de Sud.

Tesla has completed its massive battery project in Australia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 43