Tesla activează opțiunea “Autopark” după pacurgerea perioadei de calibrare

Primii proprietari de Tesla Model 3 încep să beneficieze de opțiunea de parcarea paralelă sau perpendiculară automată denumită “Autopark”, care a devenit disponibilă în meniul sistemului de infotainment odată cu ultima actualizare software. Un proprietar de Model 3 a postat un videoclip pe YouTube pentru a demonstra abilitatea vehiculului de a identifica un loc liber de parcare și de a se parca apoi automat pe acel loc.

În timp ce opțiunea de auto-parcare de la Tesla nu este deloc nouă și este disponibilă încă din anul 2015 și încă de la versiunea 1.0 de la Autopilot și Firmware 7.0, este pentru prima dată când vedem această opțiune activată pe Model 3. Proprietarii au fost anunțați recent de către Tesla că opțiunea de “Parallel and Perpendicular Autopark” va fi activată doar după ce echipamentele hardware de pe sistemul Autopilot al vehiculului și-au terminat faza de calibrare.

Foarte similar cu opțiunea Autopark de pe Model S și Model X, o icoană cu simbolul “P” apare pe touchscreen-ul de pe Model 3 oricând vehiculul este aliniat corespunzător pentru parcare automată. Dacă se apasă butonul „Start” în timp ce schimbătorul de viteze este trecut în poziția de “Reverse”, atunci procedura de parcare va fi inițiată. De notat este faptul că acest proces poate fi aplicat atât pentru parcare paralelă cât și perpendiculară.

Tesla enables ‘Autopark’ on Model 3 after Autopilot calibration period

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 90