Tesla acuză un fost manager de top

IMG_0962

Sterling Anderson este una dintre persoanele din fruntea proiectului Autopilot de la Tesla, până ce acesta a fost concediat. Know-how-ul pentru noul său start-up a fost furat de Anderson de la Tesla, spune fostul său angajator.

Producătorul de automobile electrice, Tesla, acuză un fost manager că ar fi furat informații din interiorul companiei cu privire la proiectul de asistență a șofatului denumit Autopilot. Sterling Anderson a încărcat sute de gigabytes de date pe un hard disk, chiar înainte de a părăsi firma, se precizează în plângerea înaintată joia trecută. El vrea să se folosească de aceste informații într-un start-up propriu ce se ocupă de mașini autonome. Tesla a dat în judecată în același timp pe fostul director de dezvoltare de la Google pentru vehicule autonome, Chris Urmson, pentru că el colaborează cu Anderson în acest start-up, denumit Aurora. Aurora a respins acuzațiile printr-o declarație postată pe blogul de tehnologie TechCrunch. Ei au menționat că Elon Musk suferă de paranoia și de o frică nesănătoasă față de concurență.

După datele oferite de Tesla, cei doi foști manageri lucrau deja la noul start-up, când Anderson era încă angajat în construcția de automobile electrice. El și Urmson au încercat chiar să convingă angajați de la Tesla și Google să lucreze pentru start-up-ul lor. Urmson era implicat în cooptarea de angajați de la Tesla, iar Anderson pe cei de la Google. Anderson a manipulat pentru acest lucru date de pe computerul său, pentru a masca descărcarea de fișiere. Situația a escaladat în mod public la începutul lunii ianuarie, când trei angajați ai Tesla au fost dați afară. Anderson a fost concediat și el o zi mai târziu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tesla-verklagt-ehemaligen-Top-Manager-article19659917.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =